PEGI lanserar ny app till iPhone och Android.
PEGI har genomfört en uppdatering av den gratis app som finns till iPhone/iPod Touch/iPad. Nytt är att app:en nu finns tillgänglig i 11 språk och innehåller spelrecensioner från Eurogamer. Inom kort kommer även app:en att lanseras för Android. App:en innehåller en databas med samtliga spel som fått en PEGI-märkning (fler än 16000 spel) och detaljerad information om spelet och vilken typ av innehåll som spelaren möter.
Här kan du ladda ner app:en gratis.
admin - 
2010-12-29 09:41:20

Kommentarer (0)
Ny mediemyndighet, Statens medieråd.
Fr. o. m. 1 januari 2011 övertar den nya myndigheten Statens medieråd, Medierådets och Statens biografbyrås verksamhet.

Bakgrund:
Statens medieråd bildas den 1 januari med uppdraget att skydda barn och unga från skadlig mediepåverkan och stärka dem som medvetna medieanvändare. Myndigheten övertar Medierådets verksamhet och samt Statens biografbyrås åldersmärkning av filmer. Samtidigt avvecklas Medierådet och Statens biografbyrå, och filmcensuren för vuxna avskaffas.
admin - 
2010-12-29 09:06:49

Kommentarer (9)
Medierådet.
På mediarådets hemsida kan man beställa eller ladda ner material kostnadsfritt. Där finns bland annat en rapport om onlinespel som social mötesplats, Världen som spelplan - gränsöverskridande i onlinespelskulturen, skriven av Jonas Linderoth och Camilla Olsson.
Här kan ni beställa och ladda ner den.
admin - 
2010-12-15 14:40:04

Kommentarer (0)
X