PSQ på Dreamhack
1274708577psq_logo.gif

PlaygroundSquad var på Dreamhack och visade upp Mudbox, ett av verktygen som grafikerna arbetar med, och snackade med de som var intresserade om vad utbildningen handlar om och hur de arbetar.

Med sig hade PSQ åtta st elever som var med i olika tävlingar med riktigt bra resultat, bra jobbat!

Här är de elever som vann priser:
  • Ludwig Sjöberg 1:a plats i "Freestyle Graphics"
  • Anton Lindeström 2:a plats i "Useless Utility"
  • Mattias Hakulinen 3:e plats i "Combined Demo"

Gå till Dreamhacks hemsida för att se bidragen.
admin - 
2009-12-21 00:00:00

Kommentarer (0)
Yrkeskategorier för spelutveckling
Sverige är en av de främsta nationerna i världen på att ta fram internationellt gångbara spel med hög kvalité. Detta beror på bland annat att vi har en populärkultur gemensamt med de flesta andra västländer, vi har ett folk med hög teknisk kunnighet, vi är bra på att samarbeta, vi levererar ofta i tid och självklart har vi duktiga entreprenörer. Men för att bevara denna ställning måste vi ha bra utbildning och forskning inom spelområdet.

Läs mer om de olika yrkeskategorierna på: www.spelutbildningar.se
admin - 
2009-12-18 00:00:00

Kommentarer (5)
Spel toppar barnens julklappsönskningar
1274708659ImageGen.jpg

Den absoluta julklappsfavoriten, TV- och dataspel av olika slag, är lika populära bland flickor som pojkar.
Av de närmare 100 000 brev som Tomten i Tomteboda varje år tar emot från barn i hela världen, innehåller många julönskningar. Tio-i-topplistan inför julen 2009 domineras av leksaker, men här finns också elektroniska prylar som dator och mobiltelefon. Barn som ännu inte lärt sig skriva tecknar sina önskningar i glada färger.

Figurer av olika slag är populära, favoriterna heter Star Wars, Pet Shop, Pokémon och My little Pony. Barn som allra helst önskar sig en docka specificerar ofta med namn som Barbie, Bratz och babydockor.

Mer annorlunda önskningar är att få träffa tandfen, en tummelisa som förstår ryska och älskar pannkakor, att få ett zoo inklusive djurskötare alternativt världens största paket.

Den absoluta julklappsfavoriten, TV- och dataspel av olika slag, är lika populära bland flickor som pojkar. Nintendo kommer i topp bland spelplattformarna och därefter kommer Playstation som följs av Xbox.

Lego däremot är en fem gånger så vanlig önskning bland pojkar jämfört med bland flickor. Bland husdjursönskningarna ligger hundvalpen i topp, tätt följd av kanin. Sköldpaddan kommer sist på husdjurslistan. 8 av 10 husdjursönskningar kommer från flickor.

Tio-i-topplista* julklappsönskningar 2009
1. TV- och dataspel (inkl konsoler)
2. Lego
3. Husdjur
4. Pokémon
5. Star Wars
6. Pet Shop
7. Mobiltelefon
8. Radiostyrt fordon
9. Bil/bilbana
10. Dator

*Listan är baserad på 1000 av Posten slumpmässigt utvalda brev som skickats till Tomten i Tomteboda under 2009.

Källa: www.dataspelsbranschen.se
admin - 
2009-12-18 00:00:00

Kommentarer (1)
X