Pixel art
Jag nämnde ju förut att jag funderade på vad nästa grej till portfolion skulle bli, och jag har eventuellt kommit fram till vad jag ska göra. Men, sen slog det mig, att nu är skolan stängd, så där kan jag inte jobba. Hemma kan jag heller inte jobba eftersom min dator har så dåligt grafikkort så jag inte ens kan spela spelen vi gör på PSQ :(

Så vad gör man istället? Jo, pärlplattor såklart! Min bästa länk i detta läge är http://loading.se/forum.php?thread_id=6792. Där finns hur mycket bilder och tips samlade som helst, och är toppen om man inte vill sitta och räkna pixlar själv utan kan lägga ett motiv med färdig mall (eftersom typ alla motiv finns där!)

Här är klapparna till min familj från i julas

p%C3%A4rlplattor.jpg

Soda Popinski från Punch out till vänster hittade jag i forumtråden jag länkade till, medan jag la Tintins hund Milou på fri hand.

Men detta är ju enklare figurer som går att kolla in när du pausat Nintendot. Ska du ge de dig på mer avancerade motiv som porträtt rekommenderar jag att du använder dig av ett program (som laddas ner gratis) där du laddar in bilder, fyller i vilka färger du tänker använda och vips! så har du mallen för hur du lägger en porträttplatta.

Ett sådant program för gratis nedladdning hittar du här:
http://dolkow.se/perler/

Dagens pysseltips! Perfekt att ge bort i present, som om man vore fem år igen, fast lite mer skillad. Have fun!
Hanna Aspblad - 
2010-07-11 20:43:14

Kommentarer (9)
Om att bli grillad
Den här veckan har varit alldeles tom på spelande. Istället har jag varit ute i solen och halvt brunnit upp. I vanliga fall sitter jag alltid och spelar på mitt DS när jag har tråkigt, men eftersom det väl inte helt smart att ta med sig ett DS till ett svinvarmt tält så fick det stanna hemma.

Detta icke-spelande och icke-dattande har fått mig att vilja jobba i Maya den här veckan. Solen i all ära men det är himla skönt inne ibland. Jag tänkte börja på en ny modell att ha i min portfolio men jag vet inte riktigt än vad det ska bli. Jag vill gärna ha något som sticker ut, så det tål att tänkas på ett tag.

Det får bli ett kort inlägg det här eftersom jag helt enkelt inte har något mer att skriva om, men jag återkommer nästa vecka!
Hanna Aspblad - 
2010-07-04 21:38:08

Kommentarer (5)
Nostalgitripp nr 2
Den här veckan har jag åter fallit in i nostalgi. Det är så svårt att låta bli. Ibland bara poppar det upp spelminnen från mah childhooood och då måste jag ju ta reda på vad det var för spel jag egentligen spelade.

De spelen jag minns är ofta till PC, för såhär är det mina damer och herrar, att när jag var liten ville jag och min bror ha ett NES, men icke! För far menade att "vi har PC", och det räcker, man kan inte få allt!

Men en dag fick vi plötsligt en härlig kopia av NES. Den var brun, och ja... lite svart. Minns den som mer spejsad än originalet men åldern kan ha förvridit minnena lite. I alla dessa år har jag försökt komma på vad det var för konsol vi hade, men ingen verkar haft en likadan, och google har inte kunnat ge mig svaret heller.

Jag har dock surfat in på den här sidan http://ultimateconsoledatabase.com, där finns en lista över (nästan) alla konsoler som kommit ut. Har kollat de två första bokstäverna i alfabetet så en hel del kvarstår att kolla igenom, men där kanske jag äntligen kan få se vad för weird kopia jag spelade på.

Det är så himla svårt att släppa detta! För vad som också är irriterande är att med konsolen fick vi en kassett (som såg ut som de till NES fast ljusare grå) med ett gäng spel på, varav ett jag fastnade speciellt för. Men, kommer jag ihåg vad det heter? Nej! Har jag en bra beskrivning av spelet? Nej!

Så jag inbillar mig alltså att om jag får reda på vad jag spelade på för konsol, och varifrån den kom, kanske jag kan få reda på vad spelet heter. Om någon vet vad jag pratar om för läcker kopia, säg till, va!

Under tiden spelar jag PC-spelen jag peppade. Det ena är Kosmonaut, man mår sådär lite lagom illa efter ett tag, men åh, minnigt och kul. Undrar hur många banor det finns egentligen.

1277670661kosmo.jpg

Och sen har vi Commander Keen - Keen Dreams, man förstår ju varför man gillade det bara av att kolla på screenshots.

1277670694keen.jpg

Imorgon bär det av till Peace and Love, men det blir en sväng hem i veckan för dusch och ett litet bloginlägg. Have funz, jag ska!
Hanna Aspblad - 
2010-06-27 22:40:29

Kommentarer (5)
Swedish Game Awards
Min uppdatering är pinsamt sen. Först tänkte jag skylla på att mitt djur åt upp internetsladden, men jag köpte en ny efter någon dag, så det håller inte. Och att säga att jag tyckte det var roligare att gejma är väl ja, jag vet inte, inte helt ok heller. Elleeeer?

I alla fall så var förra lördagen grym. Vi ställde som ni vet ut Eggnappers på SGA. Det blev poppis, och vårt spel är även så poppis så vi vann Gamers' Choice! Här är Kristian Angelin (designer) och jag, stolta och glada:

1277124101icepick.jpg
1277130854hk.jpg

Deadbug som håller till i samma hus som PSQ var nominerade i mobilkategorin, men vann tyvärr inte. Dock kom de tvåa (som ni ser på Chris bilder från SGA). Här visas deras spel Space boss upp:

1277124304spaceboss.jpg

Jag hann testa ett gäng spel och ett jag fastnade speciellt för var Go, go Samurai!! Beroendeframkallande, snyggt gjort och med humor. Spela här: http://people.dsv.su.se/~clin-and/gogo/

Det spelet vann inte heller sin kategori, men det var också sjukt mycket bra spel överlag, så konkurrensen var hård.

Under dagen var det även cosplaytävling. Lite tamt antal deltagare men helhjärtade insatser. Här är Pyramid head från Silent Hill och vinnaren till höger:

1277124815cosplay.jpg

Efter prisceremonin hann jag och Kristian med varsin öl och lite spelprat. Första gången jag träffat någon som också tycker FFX-2 är ett bra spel :D Men sen fick vi tyvärr lämna SGA och det kommande middagen eftersom det ju krockade med Distant Worlds.

12771257681.jpg12771257742.jpg

Vi tryckte två körv och begav oss till Konserthuset och tog plats. Jag satt längst fram, på samma rad som en Yuna (med kläderna från FFX-2 så jag antar att jag kan räkna med en till i fanskaran) och försökte hålla mig från att böla :)

Självaste Nobuo Uematsu var på plats det här året med. Han både satt i publiken, tog emot applåder och joinade kören (!)

1277125970uematsu.jpg

En fullspäckad dag med andra ord!

Avslutar det här inlägget med ett citat från helgen angående kungabröllopet och prästerna:

"De såg ut som sånna där präster från Final Fantasy Tactics, ba jävlar, hur mycket HP har dom?"
Hanna Aspblad - 
2010-06-21 16:34:20

Kommentarer (8)
Moralkaka, nomnom!
Ohoj!

Nu är jag hos mina päron i hembyn och firar student och träffar kompisar, men jag har även ansträng mig lite. I måndags gick jag en promenad och fotograferade flagnande färg och rost. Det är ett bra tips för blivande grafiker, att ta en sväng med kameran lite då och då. Jag gör det för sällan, men det är verkligen bra att ha bilder på olika saker man kanske oftast går förbi. Blir så mycket lättare att texturera när man vet hur saker faktiskt ser ut. Google är bra, men att ha ett eget litet bildbibliotek är knappast fel.

Hur som helst så strosade jag omkring och hittade efter ett tag en död katt på trottoaren. Den var så fin och jag blev så ledsen, sen tänkte jag att jag kanske skulle ta kort på den? Men varför? För att ha som referensbild? För att modellera en död katt? Någons älskade och saknade katt?

Jag insåg hemskheten i det och gick vidare. Jag vet i och för sig inte om alla håller med mig i det här, men att plåta någons påkörda katt är inte okej! Inte för det ändamålet jag var ute och fotograferade.

Att veta vad som är rätt och fel i spel är svårt. Alla tycker olika och ibland vet man inte vad man tycker själv. Vi hade en uppgift om etik- och moral i julas som vi sedan diskuterade i grupp. Det var svårt att veta var gränsen bör sättas, men genom att ta upp det får var och en en tankeställare - vad är man villig att vara en del av?

Pratar man om det visuella i spel tror jag man bör tänka efter noga innan man bestämmer sig för innehållet, men storymässigt ser jag ingen anledning att begränsa sig. För precis som en bok kan ha en upprörande handling, och en film kan få en att drömma mardrömmar borde väl också ett spel få beröra? Känns lite som att folk i allmänhet har fördomar mot tv- och datorspel. Vet inte om det stämmer eller inte, kommentera gärna. Det är få som gör det här!

Annars då, jo, Swedish Game Awards på lördag! Jag och två till från klassen kommer stå i monter där man kan provspela Eggnappers, vårat första spelprojekt från i höstas. Det är inte nominerat av juryn men är med i Gamer's Choice. Ta en titt på spelen där och rösta på era favoriter! http://gameawards.se/news/gamers-choice/

Jag håller tummarna för en Gamer's Choice-vinst, tror aldrig något PSQ-spel vunnit något på SGA så det är ju verkligen på tiden!

Men, nu är det kurering från min lindriga förkylning som gäller och så hoppas jag att få träffa massa nice dudes och dudettes på lördag. Hejrå!

eggnappers.jpg

PS. Jag och min vän ökade på karmakvoten och ringde polisen angående katten, det är visst dit man ska ringa då. Hoppas någon har anmält den saknad så den får bli begraven av sin familj. DS.
Hanna Aspblad - 
2010-06-10 21:46:46

Kommentarer (3)
X